Balik lewat!

Ahhhhh...ari nih balik lewat! Ermm biasanya pukul 5.30 petang aku dah cabut balik rumah, ari nih kena jaga bilik gerakan plak. Xpa janji dapat wat duit hehe overtime!. Dalam dok bertugas blik gerakan ni aku dengar la radio Sinar: Muzik Retro Terbaik! lama gak aku tak layan radio ni sebab biasanya aku layan mp3 jer kat komputer.Tapi ari ni ntah apa cerita best plak layan radio sinar ni tengah-tengah dengar radio tuh tetiba jer ada satu lagu yang radio sinar ni pasang menarik perhatian aku, lagu dia tajuk Andai Ku Tahu dari kumpulan Ungu, walaupun pada hakikatnya aku jarang sangat minat ngan lagu indon nih tapi lagu ni macam best la plak aku dengar, lagu nih kiranya macam nasihat untuk kita la. Makin dengar, makin syok la plak...apa lagi aku pun cari la video klip dia kat Youtube lepas dengar ulang-ulang memang best la lirik dia, sesuai untuk orang yang muda macam aku ni(kalau untuk orang tua lagi baik la! ekekeke), supaya diri ni sentiasa beringat ajal nih kita pun tak tau bila dia datang. Kalau Allah nak amik nyawa kita nih 'anytime' jer, jadi kepada orang-orang muda macam aku ni jangan ingat kita nih muda xleh mati 'Kehidupan dunia tak kekal pun, Akhirat juga tempat yang kekal abadi'.Ni kat sini aku ada post lirik n video klip dia(aku rembat kat you tube!)



Ungu - Andai Ku Tahu

Andai Ku tahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai Ku tahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan jangan kau ambil nyawaku

Chorus:
Aku takut
Akan semua dosa-dosa ku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Mungkin tahu
MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat PadaMu

Ampuni aku
Dari segala dosa2 ku
Ampuni aku
Menangis minta tobat PadaMu

Aku manusia
Yang takut neraka
Namun aku juga
Tak pantas di surga

Andai Ku tahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat PadaMu

2 komen:

  1. i like this song...

    ReplyDelete
  2. i oso like tis song..but please la,watever i like, u r owez wan 2 folow..hehe

    ReplyDelete