Wiggy Time!

Hehehehe....mcam poyo la plak ayat atas tuh. Aku baru jer beli WIGGY ala macam usb broadband tu tapi ni keluaran p1. Okla gak guna benda ni, kelajuan dia pun 800kbps. Klu setakat nak men internet check email tuh okla. Lagipun fair usage dia 5GB jer.

Huh kejap jer nak dekat bulan puasa dah, harap bulan posa kali ini aku diberi peluang lebih banyak untuk beribadat. Sebenarnya semenjak dok KL ni, aku kekadang tu lewat gak la solat semua tu, adakala kena Qadha' huhuhu, memang aku tak tau sebab apa. Tapi macam masa 24 jam tu tak cukup jer. Harap-harap sempena nisfu syaaban yang baru jer beberapa hari berlalu dan bulan posa yang bakal tiba aku harap aku dapat pertingkatkan lagi semua amalan2 aku.

Bila masuk bulan posa ni tibalah masa gak nak pkir baju raya warna apa nak beli raya nanti hehehe! Tapi buat masa ni aku tak pk apa2 lagik.. sebab dok serabut nak kumpul duit bebanyak tuh. Sebab banyak benda nak buat lepas raya nih. Klu korang nak tau apa benda yang aku nak buat lepas raya nih. Jangan lupa baca blog aku ok?!!! Aku update kat korang semua nanti ok. Huhu letih la ari ni dari pagi tadi pkul 10 pagi kuar g shoping n tengok wayang ni tadi pkul 10 malam baru balik rumah memang berjalan sakan ari ni, esok kerja plak huhuhu harap2 esok aku tak ngantuk. Oklah aku nak tdo dulu klu nanti ada apa2 update nanti aku post kat sini lagi... AHHHHHHHHHHHHHH ngantuknya. Sebelum aku pergi tdo aku post satu lirik lagu nyanyian Man Bai buat korang, sempena Ramadhan yang bakal tiba ni.

HARAPAN RAMADHAN (Man Bai & Raihan)
Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna

Agar dapat kulalui dengan sempurna
Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui dengan sempurna
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintah NyaMoga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri tiada henti-henti
Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna
Tak ingin kubiarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah mengharungi
segalanya dengan sabar
Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui dengan sempurna
Ku memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan
Selangkah demi selangkah…
dengan Rahmat Mu oh Tuhanku..
Ku tempuh jua

Leave a Reply